شکل گیری برند آدیدادس
آدولف بنیانگذار برند آدیداس در سال 1900 در آلمان متولد شد.پدر وی آخرین بازمانده از فرزندان یک کارخانهدار نساجی بود. اما وقتی نوبت به او رسید، با صفی از تولیدکنندگان صنعتی روبهرو شد که بسیار سریعتر، در حجم بالاتر و کیفیتی بهتر کار نساجی و رنگرزی را انجام میدادند. به این ترتیب، کار خانوادگی آنها شکست سختی خورد. داسلر برای تامین مخارج خانواده در یک کارخانه تولید دمپایی نمدی مشغول به کار شد.
همسر وی نیز ، دوشادوش او مشغول به کار شد. او پشت خانهای که خواهرش در آنجا کار میکرد، بساط خشکشویی را راه انداخت و پسرانش را نیز مسئول جمعآوری لباسهای کثیف از خانهها نمود. پس از مدتی کار آنها رونق گرفت و برادران داسلر به «پسران لباسشویی» معروف شدند.
علاقه شدید آدولف به ورزش، در کنار محدودیتهایی که به خاطر کمبود پول با آنها مواجه بود او را به سمت ساخت وسایل ورزشی با استفاده از مواد بازیافتی کشاند.همچنین او تصمیم گرفت در کنار پدرش روش دوختن کفش را بیاموزد. این موضوع تا سال ۱۹۱۸ و فراخوان آدولف و برادرش به ارتش آلمان ادامه پیدا کرد.آدولف حدود یک سال در ارتش آلمان خدمت کرد و وقتی پس از پایان جنگ به خانه بازگشت تصمیم گرفت به دنبال آرزوی قبل از جنگ خود یعنی تولید کفشهای ورزشی برود.
آدولف مدتی میشد که با یک ورزشکار حرفهای به نام «جوزف وایتزر» همکاری میکرد. در المپیک سال ۱۹۲۸ ، آدولف چند جفت از کفشهای کارخانه را در یک کیف گذاشت و به زمین مسابقات رفت. جوزف از دیدن آدولف شوکه شد. چون فکر نمیکرد صاحب یک کارخانه کفشهایش را روی دوشش بگذارد و برای دیدن او تا زمین مسابقات بیاید. وایتزر با کفش های داسلر چند مدال طلای آن المپیک را درو کرد و در مصاحبه به خبرنگاران گفت که یکی از علتهای موفقیتش کفشهای خوبی بوده که پوشیده و همین موضوع باعث شد که کفشهای برادران داسلر بر سر زبانها بیفتد.
با قدرت گرفتن هیتلر و گسترش تفکر نازی در آلمان، کمکم گرایش به تشکیل گروههای نازی در قالب تیمهای ورزشی قوت گرفت و آدولف و برادرش ، به حزب نازی پیوستند.البته بعدها این موضوع برایشان باعث دردسر شد و تلاش زیادی کردند تا ارتباط میان کفشها و حزب نازی را از میان ببرند.
اختلاف براداران داسلر و شکل گیری پوما و آدیداس
بعد از مدتی بنا به دلایلی، بین دو بردار آتش اختلافات روشن شد. با وجود آنکه آدولف خودش تولید کفش را آغاز کرده بود ، اما رودولف تاب این را نداشت که از کوچکترین عضو خانواده در قالب رئیس شرکت اطاعت کند.از طرفی، همسر آدولف دخالتهای زیادی در کارهای تجاری شرکت میکرد .از طرفی، رودولف زمانی که به صورت مخفیانه در مراسم تشیع جنازه پدرش شرکت کرده بود توسط نیروهای گشتاپو دستگیر شد و رودولف فکر میکرد که برادرش مکان مخفی شدنش را به نیروهای گشتاپو خبر داده است.
البته آدولف هم از گزند این ماجراها در امان نماند و نیروهای آمریکایی او را به ۱۰ سال حبس محکوم کردند و نهایتا پس از تلاشهای فراوان و ارائه مدارکی مبنی بر ضررهای او در طول زمانی که مجبور به ساخت لوازم مورد نیاز ارتش نازیها بوده، اندکی از اتهامهای خود را کم کرد. اما رودولف نزد نیروهای آمریکایی رفت و شهادت داد که برادرش داوطلبانه به ارتش نازی خدمت کرده است.
این دو برادر تا آخر عمرشان مثل دو غریبه با هم رفتار کردند. آنها با هم قرار گذاشتند که هیچ کدامشان از نام خانوادگی «داسلر» به عنوان برند کسب و کارشان استفاده نکنند.پس جدا شدن دو برادر ، ردولف برند پوما و آدولف در سال ۱۹۴۹، برند آدیداس را که از ترکیب نام کامل خودش ساخته شده بود ثبت کرد.
شکوفایی برند آدیداس
به لطف تلاشهای آدولف، برند آدیداس جای خود را در میان ورزشکاران جهانی بسیار محکم کرد. ماندگاری این روزهای خوش با مرگ ناگهانی رهبر خلاق این برند در سن ۷۷ سالگی به لرزه افتاد. اما بیدرنگ پسر و همسرش سکان این کشتی را به دست گرفتند. برند آدیداس در دوران مدیریت پسر آدولف و همکاری مستقیم مادرش، رشد خوبی را تجربه کرد. اما مرگ زودهنگام هر دوی آنها باعث شد تا سایر اعضای خانواده داسلر بر سر تصاحب این برند با هم سر ناسازگاری بردارند.
در پی این ماجرا برند آدیداس ضرر زیادی کرد و خانواده داسلر، برند را به قیمتی بسیار کمتر از ارزش واقعیاش به یک تاجر فرانسوی به نام «برنارد تاپی» (Bernard Tapie) فروختند. .تاپی که بعد از ادعاهایش برای زنده کردن این برند جهانی نتوانست آدیداس را مدیریت کند، فردی دیگر را به جای خود بر صندلی مدیریت نشاند و به دنبال یک خریدار مناسب برای برند آدیداس گشت.البته تاپی هرگز فرصت فروش آدیداس را پیدا نکرد. چون بدهی زیادی بالا آورده بود و بانک نیز در عوض بدهیهایش شرکت را برای فروش گذاشت. ولی حتی خریدار جدید هم نتوانست برای این برند کاری بکند.
نهایتا برند آدیداس توسط یک انجمن خیریه خریداری شد. این انجمن با استخدام مدیران حرفهای، به کارگیری طراحان برجسته جهانی، بازگشت به سیاستهای گذشته بنیانگذار این برند، جانی دوباره بر پیکره این برند پر آوازه بخشید. دو مورد از اقدامهای مهم مالکان جدید آدیداس، خرید یک شرکت بازاریابی و یک گروه تولیدی در زمینه لوازم ورزشی زمستانی بود.در کنار این تغییرات، آنها به سیاستهای گذشته بنیانگذار این برند بازگشتند و از طراحان معروفی مانند «استلا مککارتی» (Stella McCartney) برای طراحی محصولات جدید – مانند لباسهای ورزشی بانوان – کمک گرفتند.
از نکات جالب در مورد برند آدیداس، از سال ۱۹۷۰ به بعد تمام توپهای فوتبال مورد استفاده در مسابقههای جام جهانی توسط برند آدیداس تولید میشوند.
- صفحه نخست وبلاگ
-
دسته بندی ها: