شکل گیری برند پپسی
کیلب بردهم، موسس برند پپسی در سال 1893 کار تولید نوشیدنی خود را شروع کرد. بردهم علاقهی زیادی به داروسازی و بهبود سلامت جامعه داشت، به همین دلیل در سال 1886 در دانشگاه مریلند تحصیلات خود را در رشتهی داروسازی شروع کرد و توانست از این دانشگاه فارغالتحصیل شود. او سپس در شهر نیوبرن داروخانه "بردهم "را تاسیس کرد و مانند بسیاری از داروخانههای زمان خود، علاوه بر دارو، محصولات بهداشتی دیگری نیز در داروخانهی خود میفروخت؛ بردهم بر خلاف سایرین، نوشیدنیهایی را میفروخت که خودش تولید میکرد.
او نوشیدنیهای خود را تحت عنوان «نوشیدنی برد» به مشتریان میفروخت. این نوشیدنیها از ترکیب شکر، آب، کارامل، روغن لیمو، جوز هندی و دانه کولا ساخته شده بودند و پس از آنکه به یکی از محبوبترین محصولات داروخانه تبدیل شدند، بردهم در نهایت تصمیم گرفت نوشیدنیهای خود را با برند "پپسیکولا" به فروش برساند. او نام پپسی را با الهام از آنزیم پپسین که یکی از پروتئینهای بدن است انتخاب کرد.
در تابستان سال 1903 بردهم نام پپسی-کولا را به عنوان یک نشان تجاری به نام خود ثبت کرده و نوشیدنیهای خود را به دیگر داروخانهها و فروشندگان در کارولینای شمالی میفروخت. این نوشیدنیها در سراسر ایالت بفروش میرسید، به طوری که در دیگر ایالتها هم حرف از این نوشیدنی جدید زده میشد. دو سال بعد بردهم برای تامین تقاضای زیاد، دو کارخانه در شهرهای شارلوت و دورهام تاسیس کرد و تا سال 1910 تقاضا برای پپسیکولا آنقدر زیاد شده بود که 300 مرکز تولیدی دیگر در 24 ایالت آمریکا مشغول ساخت نوشیدنیهای این برند شده بودند.
افت و خیز برند پپسی
یکی از فاکتورهایی که کمک زیادی به کیلب بردهم کرد، تصویب قانون غذا و دارو در کنگره در سال 1907 بود. بر اساس این قانون استفاده از ترکیبات شیمیایی خطرناک در غذا و دارو ممنوع شد. از آنجایی که نوشابه پپسی تنها با استفاده از ترکیبات طبیعی ساخته میشد، بسیاری از کسانی که تا به حال از آن استفاده نمیکردند نیز تصمیم گرفتند از نوشیدنیهای پپسی کولا استفاده کنند؛ زیرا تنها نوشیدنی سالم درآن زمان بود. به این ترتیب بخش بسیار بزرگی از بازار در اختیار برند پپسی قرار گرفت.
برند پپسی پس از موفقیتهای پیدرپی خود تصمیم گرفت از چهره ها و اشخاص معروف در تبلیغات خود استفاده کند. آنها در سال 1913 بارنی اولدفیلد ،راننده مسابقات اتوموبیلرانی را انتخاب کردند؛ اولدفیلد در آن سالها به خاطر تبلیغات شرکت پپسی بسیار معروف شد.
در جریان جنگ جهانی اول قیمت شکر از 3 سنت به 28 سنت افزایش پیدا کرد و بردهم بر این باور بود که قیمتها از این هم بیشتر میشوند. از همین رو او مقدار زیادی شکر خریداری و در انبارهای خود ذخیره کرد. اما بعد از جنگ، قیمت شکر به اندازه بسیار زیادی کاهش پیدا کرد و بردهم ماند با انبارهایی پراز شکر که ارزش خودرا از دست داده بودند و پپسی کولا در سال 1923 ورشکست شد و بردهم نیز دوباره به داروخانه خود در نیوبرن برگشت.
این کمپانی پس از اینکه توسط سرمایهگذاران مختلف دست به دست شد، در نهایت در سال 1931 توسط کمپانی لفت خریداری شد. اما در این دوران تازه رکود بزرگ شروع شده بود و رییس کمپانی لفت و مالک شرکت پپسی، جی گوت نیز در آن وضعیت بد اقتصادی نتوانست پپسی را به روزهای اوج خودش برگرداند.گوت دست به تغییراتی در قیمت و استراتژی فروش محصولات پپسی زد و در سال 1934 تصمیم گرفت هر بطری 12 اونسی نوشیدنی را با قیمت تنها 5 سنت به فروش برساند. این در حالی بود که کمپانی رقیب یعنی کوکاکولا هر بطری 6 اونسی خود را با قیمت 5 سنت میفروخت. شعار شرکت پپسی در آن زمان «دو برابر با هر سکه 5 سنتی» بود.
در دهه 40 والتر مک به عنوان مدیرعامل پپسی انتخاب شد. مک متوجه شد پپسی در تبلیغات با کلیشههای نژادی آنها را نشان میدهند. به همین سبب پپسی اولین شرکتی بود که نژادپرستی را نادیده گرفت و از سیاه پوستان برای تبلیغ محصولات خود استفاده کرد و از این طریق توانست فروش خود را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد.
در جریان جنگ جهانی دوم برند پپسی به یکی از نوشیدنیهای اصلی سربازان آمریکایی تبدیل شده بود که از این راه توانست به بازارهای جهانی راه پیدا کرده و رقیب اصلی کوکا کولا شود.در سال 1984 پپسی توانست در موزیک ویدیوهای مایکل جکسون راه پیدا کند و این تبلیغات آنقدر موفقیتآمیز بود که این کمپانی توانست با دیگر موسیقیدانها و چهرههای شاخص مثل تینا ترنر و جو مونتانا نیز برای تبلیغ محصولات خود قرارداد امضا کند.
امروزه علاوه بر پپسی کولا که از اولین محصولات این کمپانی بود، مشتریان میتوانند به نوشیدنیهای بدون قند و کالری این کمپانی، که تحت عنوان Diet Pepsi به فروش میرسند، هم دسترسی داشته باشند. همچنین انواع دیگری مثل نوشیدنیهای بدون کافئین و شربت ذرت با طعم گیلاس یا وانیل نیز از محصولات شرکت پپسی به شمار میآیند. پپسی علاوه بر این با خرید برند گیترید به بازار سودآور نوشیدنیهای ورزشی و انرژیزا نیز ورود پیدا کرده و در کنار آن با برند آکوآفینا به فروش آب معدنی و نوشیدنیهای استارباکس میپردازد. این کمپانی پس از نستله دومین شرکت بزرگ فعال در حوزه محصولات غذایی و نوشیدنی به حساب میآید و در سال 2018 توانسته بود 12 میلیارد دلار سودآوری داشته باشد.
- صفحه نخست وبلاگ
-
دسته بندی ها: